nostalgie3Annie MG nostalgie7

 

Een muzikaal avontuur langs de liederen uit de jaren 50, 60 en 70. Herkenbare, Nederlandstalige liederen uit de oude doos worden in een speelse en theatrale setting gebracht. Korte sketches van de personages Annie MG Schmidt en Harrie Bannink en Jenny Arean verbinden de nostalgische klanken uit een niet zo ver verleden. Een aanstekelijk en muzikaal feest voor personeel en cliënt in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Korte sketches van de personages Annie MG Schmidt en Harrie Bannink en Jenny Arean verbinden de nostalgische klanken uit een niet zo ver verleden. Een aanstekelijk oud Hollands feest voor personeel en patiënt in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Wie kent niet dat gevoel, wanneer je een liedje uit je pubertijd terug hoort, weer helemaal dáár te zijn. Voor mensen die last hebben van geheugenverlies of die heimwee hebben naar de tijd van vóór het verpleeghuis, kan muziek van vroeger een welkom houvast zijn.

Eva over het ontstaan van de nieuwe voorstelling Met Man en Muis: ‘Jaren geleden zong ik liedjes voor demente ouderen in een verpleeghuis in Maastricht. Ik kan me herinneren hoe een ingedutte ziekenzaal tot leven kwam; mensen zongen mee, gingen staan en wiegen, we werden zelfs gedirigeerd door een man die vóór wij begonnen met zingen niets meer zei en ineengedoken in zijn stoel zat. We verlieten een totaal andere zaal dan we hadden aangetroffen. Dit is één van mijn mooiste theaterervaringen geweest.’

Duur:  De duur van het programma is variabel, bijvoorbeeld twee blokken van 20 minuten.

Wilt u weten of Met Man en Muis geschikt is voor uw project of evenement? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.