mistcampagnebeeld-def

 

 

Er bestaan een paar zeer hardnekkige stigma’s over verslaving en welke mensen verslaafd raken die enorm ver af staan van de werkelijkheid. In het echte leven worstelt 1 op de 10 mensen met een verslaving. Laat dat getal nog een keer tot je doordringen: echt 1 op de 10! En veel vaker dan het cliché beeld doet vermoeden zijn het doodnormale mensen met een heel gewone en gelukkige jeugd die verslaafd raken.

Om zichtbaarheid te geven aan de misleidende vooroordelen die bestaan over verslavingen en een ander geluid te laten horen gaat Coup Cura de komende twee jaar op onderzoek uit. Dat doen ze samen met verslavingskliniek Novadic- Kentron en in de hele samenleving: scholieren, studenten, werknemers uit diverse takken van het bedrijfsleven en ook zorgverleners worden betrokken bij dit onderzoek en uitgedaagd om bestaande stigma’s te doorbreken.

De afgelopen maanden werkte Coup Cura met scholieren, studenten en ervaringsdeskundigen aan een documentaire. Zodra deze af is, zal bekend worden gemaakt waar deze te bezichtigen is! De scholieren en studenten bogen zich samen met Coup Cura over de bestaande stigma’s in hun dagelijkse leven en maakten een Spoken Word.

Dat leverde een prachtig resultaat op!

 

 

Lees ook dit mooie bericht van onze samenwerkingspartner Zorg van de Zaak Foundation