Wat gebeurt er in je hersenen als je de ziekte van Alzheimer hebt?  Welke symptomen zijn er?  Hoe ga je hier als omgeving en  maatschappij het beste mee om? Deze bewerking van Brain Insane   gaat in op wat er gebeurt in het brein bij de ziekte van Alzheimer en  hoe je hier mee om kunt gaan.

De laatste jaren is veel baanbrekend onderzoek gedaan naar onze  hersenen en dementie. Maar wat kunnen we met deze inzichten in  ons dagelijks leven? Begrijpen we onszelf of onze naasten beter als  we meer zicht hebben op hoe Alzheimer werkt in het brein?

 Brain Insane Alzheimer is een speelse, eigentijdse voorstelling  waarin kunst en wetenschap samensmelten. Een performance die  het publiek meeneemt op een reis door het brein van een  Alzheimerpatient.

Met Brain Insane Alzheimer willen wij bijdragen aan een  dementievriendelijke samenleving waarin ouderen autonoom zijn en veilig kunnen blijven meedoen. In Nederland wonen ongeveer 260.000 mensen met dementie. Verwacht wordt dat dit door de hoge levensverwachting stijgt naar 500.000 patiënten in 2040. Eén op de 5 mensen krijgt Alzheimer of een andere vorm van dementie. Helaas laat genezing of voorkomen van Alzheimer op zich wachten, des te belangrijker is de inzet op een dementievriendelijke samenleving.

Brain Insane Alzheimer  spelen wij voor professionals, mantelzorgers en patienten. Ook spelen we voor organisaties die personeel wil trainen in dementie vriendelijke omgang met klanten.

Enkele reacties van hersenwetenschappers:
Prof. Dr. Victor Lamme: ‘Het is een hele eer om scènes uit mijn boek terug te zien in de voorstelling. De hersenwetenschap is inventief omgezet in theater. Brain Insane is een voorstelling die leuk en luchtig is, maar tegelijkertijd diepgang heeft.’
Prof. Dr. Erik Scherder: ‘De voorstelling geeft echt een unieke ‘kijk in de hersenen’. Uniek omdat het een combinatie is van functionele anatomie, geweldig enthousiasme en dynamiek, gelardeerd met bewegen en muziek! Het is een reis door de hersenen, die blijft boeien omdat er geen stil moment is maar continue activiteit zowel in als buiten het in zijn eenvoud uitzonderlijk fraai vorm gegeven brein. Echt theater!’

Deze voorstelling wordt op maat gemaakt voor uw evenement, congres of symposium. Het is een locatie voorstelling die op bijna iedere locatie gespeeld kan worden.

Duur voorstelling: 40 minuten

Wilt u weten of Brain Insane Alzheimer geschikt is voor uw project of evenement? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Brain Insane tijdens congres Wereld Parkinsondag

Brain Insane - Hersenwetenschap