Project MIST - Coup Cura

Er bestaan een paar zeer hardnekkige stigma’s over verslaving en welke mensen verslaafd raken die enorm ver af staan van de werkelijkheid. In het echte leven worstelt 1 op de 10 mensen met een verslaving. Laat dat getal nog een keer tot je doordringen: echt 1 op de 10! En veel vaker dan het cliché beeld doet vermoeden zijn het doodnormale mensen met een heel gewone en gelukkige jeugd die verslaafd raken.

Om zichtbaarheid te geven aan de misleidende vooroordelen die bestaan over verslavingen en een ander geluid te laten horen gaat Coup Cura de op onderzoek uit. Dat doen ze samen met verslavingszorginstelling Novadic- Kentron en in de hele samenleving: scholieren, studenten, werknemers uit diverse takken van het bedrijfsleven en ook zorgverleners worden betrokken bij dit onderzoek en uitgedaagd om bestaande stigma’s te doorbreken.

In 2021 maakte Coup Cura de documentaire Clean Connections. Op deze pagina kun je de documentaire vinden en kun je kijken en luisteren naar Spoken Words, geanimeerde beelden die het verhaal vertellen van ervaringsdeskundigen en meelezen met twee app interviews tussen jongeren en jongeren in herstel van een verslaving.

Coup Cura maakte ook een montage van de opnames van alle leerlingen die aan de research workshops meededen. Dat leverde een prachtig resultaat op!