In de voorstelling Gras maak je kennis met verpleegkundige Margriet: een rot in het vak, met eeltige handen en een hart van goud. Ze doet er alles voor haar 16 patiënten te laten stoppen met mekkeren en van grijs weer lichtroze te kleuren. Intussen word ze regelmatig door God gebeld die haar wijst op de toch wel trage genezing van haar patiënten en ervan baalt zijn kostbare belminuten aan haar te moeten besteden.

Dan staat er een nieuwe verpleegkundige voor de deur, ze is zo groen als gras. Zou ze hulp kunnen accepteren van dit meisje dat op haar naaldhakken staat als een wankel kalf? Wanneer er meer patiënten bijkomen en ze door hen verzocht wordt haar lunch te delen komen de verhoudingen op scherp te staan.

Met humor, poëzie en muziek benaderen we  thema’s als perfectionisme, omgang met onhandige collega’s, werkdruk, feedback geven, burn-out en de haat liefde verhouding van Margriet met haar patiënten. Herkenbaar, en een vermakelijk hart onder de riem voor professionals die werken in de zorg.

Enkele reacties van verpleegkundigen tijdens Sigra Zorgfestival:
‘Dit zouden onze leidinggevenden moeten zien. Ze zouden ons beter begrijpen.’
‘Ik herken me in alle scenes.’

Enkele reacties van stafmedewerkers:
Bianca Vos, manager pediatrie Sint Lucas Andreas Ziekenhuis : ‘Een hilarische voorstelling die balanceert tussen humor en realiteit.’
Joost de Bie, adviseur veilig & vitaal werken Waterlandziekenhuis: Gras was voor ons de ideale kick-off voor de vitaliteitweek en medewerker enquête. Het uitvergroten van herkenbare werksituaties vormde een prima brug naar de eigen verantwoordelijkheid om grenzen te stellen en de eigen vitaliteit te bewaken. Met humor, timing en ontroerende momenten wisten de spelers het publiek mee én volledig stil te krijgen. Het bespreekbaar maken van vaste werkwijzen en oplossingen bedenken door je blik te vergroten, vormde een mooie opstap naar de medewerker enquête. Met humor, timing en ontroerende momenten wisten de speelsters het publiek mee én volledig stil te krijgen. De discussie na afloop was levendig en zorgde voor een gepaste afsluiting.
Tessa Scheffer, marketing en communicatie Sint Lucas Andreas Ziekenhuis: ‘Gras is komisch en serieus tegelijk. Het geeft op een heel toegankelijke wijze de dilemma’s waar verpleegkundigen in hun dagelijks werk mee te maken hebben weer.’

Duur voorstelling: 45 minuten

Gras wordt op maat gemaakt voor uw evenement, congres of symposium.

Wilt u weten of Gras geschikt is voor uw project of evenement? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

GRAS - Verpleegkunde