Hunker

 

HUNKER

Slechts 4% van alle mensen die worstelen met een verslaving zoekt hulp. Er bestaat zoveel stigma over verslaving dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor dit bizarre getal. Buren, familie, docenten op school, de verslaafde zelf en de hulpverleners in een verslavingskliniek net zo hard.

Hunker toont liefdevolle maar bitterzoete portretten van mensen die allemaal op een andere manier te maken krijgen met verslaving. Over de zelf die je niet wil zijn, de blik van de ander en hoe de wereld zoals je die altijd hebt gezien kan kantelen. Een poëtische mozaïekvertelling, licht van toon en met een muzikale bodem.

Ik doe mezelf over en doe de glimlach

van de schoolfoto die van groep zeven die van na de vakantie 

en aan het begin van 

wist ik niet wat.

 

 De dag dooft, maar hier is tl en hier is mijn arts.

 Ik ben haar laatste nog voor vijven.

Ik doe mezelf over zeg ik haar.

Misschien is ze moe ze hoort het niet.

Ze slikt haar woorden in en ik slik pillen. 

Ze heeft er al zo veel gezien vandaag

 

Duur: 50 minuten

Wilt u weten of Hunker geschikt is voor uw project of evenement? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Enkele reacties n.a.v Brabantse tour i.s.m Novadic-Kentron: 

Walther Tibosch, bestuurder NK: “Met enorm veel genoegen, trots en ideeën voor Nieuwe Kansen kijk ik terug op onze tocht door Brabant. Van vele kanten gehoord : wat een professionele voorstelling, wat een prachtige uitwerking van dit goede thema en wat een inspirerende manier om ‘inhoud’ te verbeelden en te verwoorden.
Hartelijke dank voor jullie bijdragen aan dit ‘feestje’ en graag zie ik een mooie Co-creatie blijven bestaan tussen Coup Cura en NK.”
Muryel Rozemeijer, Teamleider specialistische GGZ: “Absoluut de moeite waard. Prachtige en treffende portretten. Wat een mooie manier om taboes en stigma aan te kaarten. Een voorstelling die het waard is om landelijk te spelen.”
Miriam Haagh, Wethouder Gemeente Breda Zorg/Onderwijs/Dienstverlening, lijsttrekker PvdA: “Beetje stil en onder indruk na toneelstuk over de stigma’s en taboes bij #verslaving. Taboe doorbreken kunnen we allemaal! #hunker @novadickentron”
Nathalie van der Zanden, Wethouder Gemeente Helmond, SP: “Pfff…. Wat een herkenbaar verhaal gezien vanavond bij de toneelvoorstelling #Hunker in @DeCacaofabriek #Helmond over stigma’s en taboes bij #verslaving@novadickentron”
Maryanne Schlosser, Directeur Specialistische Zorg Valkenhof, lid RvT NK: “Indringend theater met een boodschap voor iedereen”
Ralf Mohren, Roman schrijver: “Ik heb genoten van een geweldige voorstelling in het Natlab vanavond. Mooi spel, prachtige muziek en een ontroerend verhaal. Moet er echt even over nadenken wat ik allemaal gezien heb.”
Hunker in de pers
img_0254
img_0404
img_0161
img_0192
img_0494
img_0137