Coup Cura maakt theater en meer. Met humor, zorgvuldigheid en vakmanschap benaderen we thema’s die actueel zijn en vragen om een genuanceerd verhaal. We plegen een theatrale coup op plekken waar een gesprek opengebroken moet worden of een ongehoorde stem klank moet krijgen. In de zorg, het bedrijfsleven, op scholen of in het theater zelf.

Coup Cura, vanwaar die naam?

We plegen een theatrale coup, een coup omdat we verrassen en oude patronen blootleggen en doorbreken. Cura staat voor ‘helend’; het gezamenlijk meemaken van een theatrale coup werkt verbindend, het is een opening tot gesprek.

De verbinding tussen wat wij doen op het podium en wat zich afspeelt in het dagelijkse leven staat dan ook centraal. We zoeken daarin naar een oprechte ontmoeting die inspireert en de deelnemers op nieuwe wijze laat kijken naar hun eigen situatie.

Karin

 Karin is afgestudeerd als actrice en zangeres aan de Toneelacademie Maastricht en het Rotterdams Conservatorium. ‘Het is heel inspirerend om met ieder project me volledig te mogen verdiepen in een nieuw onderwerp. Ik vind het belangrijk om buiten bestaande bubbels te kijken en zie het als een uitdaging om de vinger op de pijnlijke plek te durven leggen met genoeg nuance, zodat iedereen zich kan herkennen in het verhaal.’

LinkedIn

Eva 

 Eva is afgestudeerd als actrice en theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. ‘Mooi aan spelen in zorginstellingen vind ik de directe reacties van het publiek. Vaak nodigt een voorstelling uit om eigen ervaringen te delen, ook als deze niet één op één op het podium zijn uitgespeeld. De sfeer in een zaal kan in drie kwartier omslaan van afwachtend en zakelijk naar open en persoonlijk.’

LinkedIn

 Eefje

 Eefje is regisseur. “Theater is voor mij een manier om mensen te raken, om te reflecteren en om ervaringen te delen. Het geeft me veel energie om me buiten de traditionele theatersetting te begeven, omdat het me inspireert om in omgevingen te zijn waar ik zelf niet snel zou komen. Als maker vind ik dit een ideale basis om vanuit te werken: het leidt vaak tot wederzijdse inspiratie”.

 LinkedIn